Αντιμετώπιση τριχόπτωσης | Pistacia Natura Cosmetics
0 τμχ 0.00

Τριχόπτωση

Αντιμετώπιση τριχόπτωσης

Pistacia

Όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε έρθει αντιμέτωποι με το πρόβλημα της τριχόπτωσης. Είτε πρόκειται για περιστασιακή/εποχική τριχόπτωση είτε για παθολογική τριχόπτωση, το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο: άγχος και αγωνία για το πώς μπορεί το τριχωτό της κεφαλής να επανέλθει στην αρχική, υγιή και πλούσια εμφάνισή του.

Η ανδρική και γυναικεία τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες όπως γήρανση, κληρονομικότητα, άγχος, ορμονικές μεταβολές, υπερβολική δόση φαρμάκων, δερματικές παθήσεις, μολύνσεις, προγράμματα δίαιτας, χρήση προϊόντων με χημικά, έκθεση σε ακραίες φυσικές συνθήκες, ατμοσφαιρική μόλυνση, μολυσμένο νερό.

Υπάρχουν πολλοί φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης της τριχόπτωσης. Ένας από αυτούς είναι η χρήση φυτικών προϊόντων περιποίησης για τα μαλλιά. Τονωτικά σαμπουάν και μάσκες ή λοσιόν και λάδια με βάση φυτικά και αιθέρια έλαια μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση ή ακόμη και την εξάλειψη της τριχόπτωσης.

Βάσει ερευνών, αιθέρια έλαια όπως το φασκόμηλο, το δενδρολίβανο, το θυμάρι και η λεβάντα, δύναται να ενεργοποιούν την ανάπτυξη μαλλιών σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα τριχόπτωσης.

Επίσης, ένα από τα πιο ισχυρά φυτικά έλαια-βάσεις που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης είναι το έλαιο φιστικιού Αιγίνης (Pistacia Vera Seed Oil). Η Βιταμίνη Ε, η οποία περιέχεται σε μεγάλα ποσοστά στο έλαιο φιστικιού, σταθεροποιεί τις κυτταρικές μεμβράνες στους θύλακες της ρίζας και άρα συμβάλλει στη σωστή ανάπτυξη της τρίχας. Επίσης, τα Ω-3 λιπαρά οξέα βοηθούν στην κυκλοφορία του αίματος και την ανάπτυξη των κυττάρων τα οποία είναι σημαντικά για τους θύλακες των ριζών. Τέλος η βιοτίνη, ένα από τα κύρια συστατικά του ελαίου φιστικιού, βοηθά στην ενδυνάμωση των μαλλιών και στην αντιμετώπιση του ξηρού τριχωτού το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση.